Food, Pinky's Thoughts, Places

Да се срещнем в: Wonderland, София


Малко рано и малко нескопосано, но за да хвана хайпа пиша тази статия. От две седмици в София си имаме нова страна на чудесата. Точно в центъра на града, на улица П. Пърчевив може да хапнете сладки изкушения, да опитате интересни коктейли и да забравите за това, че утре е понеделник и пак сме на работа.

Wonderland е новото място в София, а вече голяма част от прекрасниците, които следвам се тагнаха именно там. И има защо. Десертите са нови и интерсни,красиви баш като за Инстаграм. Познайте дали имам снимки – разбира се, че не. Но ето за това оставям страницата им в Instagram и Facebook.

А какво ще ви покажа аз… Брънчът, който така блаженно напрвихме с Марти.

Brunch with Marti

Ще започна от там, че мястото е широко и приема резервации. Това е нещо ценно, което със сигурно е в плюс. Локацията е топ, тъй като лесно може да бъде достигната с каквото и да е превозно средство. Въпреки, че декора и музиката някак не ми се връзваха с името на заведението, усетих приятен уют, който определено не е за подценяване.

Wonderland

Радостно мога да заявя, че за втори път (непосредствено след последната ми статия от рубриката “Да се срещнем в:”) попадам на заведение, в което още при настаняването ни сервират вода, която не е включена в цената. И забележете – даже идват да досипват в чашите … Жалко само, че не е вино.:D

Менюто с брънч е сравнително богатo и бих казала достатъчно. По-голямата част от предложенията бяха солени, едно смесено ( за него след малко ) и едно изцяло сладко. Въпреки, че предпочитам солени неща, определено искам да съм подсигурена, че там някъде в менюто има поне 2-3 сладки закуски. Малко жалко, но тук не се чувствах така. 🙁 Цените на брънч предложенията са между 8 и 13 лева – типична за тези ширини.

Brunch Menu

Това, което избрах беше Крок Мосю с пражка шунка и ементал, сос Бешамел, свежа салата, картофки и диджонска горчица. О дааа, това определено е необходимата порция за никоето време в неделя. Засищащо и вкусно, на цена от 13 лева, мисля че не мога да искам нищо повече от това.

Крок Мосю

Марти избра да хапне от горе споменатата гофрета, в която има по нещо за всеки вкус. А тя съдържа мус от авокадо с бекон, разядка с печени чушки, карамел с бадем и крем от цедено мляко с плодове. Сладко и солено, започваш с, което искаш без ред и угризения. Аз опитах от крайчето с авокадо и бекон и бих казала, че беше У Н И К А Л Н О. Вече знам, какво искам да ям следващия път, когато попадна в Страната на чудесата. Тази наслада може да поръчате за 10 лева.

Гофрета

Искаше ми се да “затапя” с нещо сладко, но не бях сигурна с какво. Менюто от десерти беше богато и доста интересно, но определено повече цвят, а може би и изображение на това, което ме очакваше биха били добра стратегия. Днес без тази информация, определено ми беше трудно да избера, за това и дадох пас. Десертите тук струват между 8 и 12 лева.

Dessert Menu

И както е казал народа … много хубаво не е на хубаво. До тук всичко е ок, вода на корем, закуска или обяд за всеки стомах. Едно обаче не ни хареса и това беше бавното обслужване. Не знам, а и не искам да търся причина за това, но силно се надявам, че скоро отново ще седна там и това няма да бъде нещото, което ще забележа … или ако го забележа, то поне да е поправено 😉

Радвам се, че за заведението успях да науча и от един от любимите ми източници на информация за новите и топ локации в София – Go Guide ( ето я и статията, която имам предивд ). Споменавам я, защото от нея разбрах, за специалитет на заведението, за съжаление, който обаче не успях да намеря в предоставените ми менюта. Или пък гледайки менютата не съм разбрал, че именно това е специалитетът…

Brunch in Wonderland

За всички вас, които се чудите, дали да се потопите в Страната на Чудесата – не се колебайте, опитайте. Едно ново място винаги има нужда от шанс. А не се знае на вас предложението от коктейли или изкушаващи десерти може и да ви е тамън. Всеки има нужа от шанс, а аз определено бих дала втори.

Надявам се статията да стигне до “Wonderland” и ако е така, моля да бъде приета като градивна критика, но повече комуникация с клиента, определено ще спечели точки за заведението и това би вдигнало летвата много, много нависоко. Лично аз бих поръчала горе-споменатия десерт, но за съжаление не се сетих за него, до момента, в който не започнах да пиша статията тук.


Мнението е изцяло лично и неспонсорирано

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *