Pinky's Thoughts

И сега какво?

Случвало ли ви се е всичко около вас да е като в приказка? Да знаете какво правите, да знаете какво искате и като цяло дните ви да са изпълнени със смисъл? А какво става ако изведънж всичко това се промени и някак си желанието за всеки следващ ден изчезне.

Най-страшното нещо, което може да се случи, когато човек изпадне в безизходница е паниката. Това да не знаеш какво да направиш в даден момент или пък да не знаеш какво те очаква, но не само да не знаеш… а и да те е страх. За всяка хубава мисъл, която по някакъв начин изкочи в съзнанието ти да се появяват още три черни. И защо? Как стигнах до тук? Как да си помогна? Мога ли да си помогна?

Винаги съм смятала, че човек е особено силен и способен да си помогне сам на себе си… в каквито и да е ситуации. И дори сега да съм в такава безизходица и да не знам как бих могла да изляза от този капан, знам че единствено Аз мога да бъда полезна на себе си и да изляза от капана на лошите мисли.

Ние хората трябва да разберем едно. Колкото и да сме големи и силни и да контролираме ситуациите около нас, съществуват непредвидими неща, Такива, които не можем да разберам, защо се случват и защо подяволите трябва да се случат на нас и то точно в този момент. Смятам, че когато приемем тези неща за нормални и не се страхуваме от тях, бихме били напълно готови да приемем предизвикателствата с широко отворени обятия ( колкото и неприятно да звучи ) и да знаем, че всяка една трудност и кофти момент създават в нас сила и енергия, която ще ни държи занапред. Ще ни направи по-силни и по-целеустремени. Хора, които не биха се страхували от нищо и никого, биха действали смело и без предразсъдаци.

Разхвърляна съм в мислите си и в това, което пиша, защото в главата ми е пълна каша. Надявам се това да отшуми, надявам се, че след една година, поглеждайки назад към този текст, той да се окаже само хубав спомен, за това какво се е случило, през какво съм преминала и какво съм научила. Защото всичко е преходно и щастието… и тъгата и всичко минава и хубавото … но и лошото!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *