Pinky's Thoughts

Нова година – ново Аз? Предизвикателство за действащи момичета


С наближаване краят на всяка календарна година, всеки от нас се настройва на вълна ” Нова година – Ново Аз “. И нека бъдем честни и отговорим на въпроса, колко пъти поставените в началото на годината цели са постигнали успех и сме се превърнали в човека, който сме моделирали в представите си на 1 януари. Аз лично нямам спомен за подобна победа. За това тази година реших да предпиема малко по-различни действия.

December is magic

Благодарение на едно от видеата на българска влогърка в мен се родиха много мисли, вдъхновения и идеи. И ето на, седя и ги пиша за да ви ги представя, тук и сега, не на 1 януари и да се чудим, да чакаме ли следващия понеделник … или по-добре следващата нова година.

И преди съм го знаела, но тя ми го напомни – навик се гради за 21 дена. След това воаля – вече имаш нова рутина, която сам самичък си поставил като цел, борил си се за нея и си я постигнал. И най-хубавото, това можеш да го правиш по всяко едно време, без значение, дали е понеделник, дали е първият ден от месеца или новата година. Това е и основната ми идея, която искам да представя. Не е важно, кога започвате вашето ново начинание, важно е желанието и старанието.

Planning December

По една съвсем голяма случайност, моето ново предизвикателство започва на 1 число, но не е понеделник, което е важното в случая. То ще е свързано с това да изградим нови навици и рутини, така че да започнем новата година не като плануващи, а като действащи хора. Предизвикателството е отпрварено изцяло към мен с идеята да споделя, какво планувам и искам да направя, към какво се целя и защо. Всеки един от вас, който припознае идеята и хареса предизвикателството е добре дошъл,в това да споделяме заедно какво ни тревожи, какво ни радва, какво сме постигнали и заедно да се променим към едно по-добро “аз”, преди всички останали… които ще започнат своята промяна на 1 януари.

И тъй като навик се гради 21 дена, това предизвикателство ще продължи точно толкова. При едни добри резултати предзвикателството ще се е превърнало в рутина и волята ще е отсъпила място на навика. Започваме на 1.12 и официално приключваме на 21.12 ( а щом е навик … не мисля, че въбоще ще приключим 😉 ), а до тогава ето и моите цели, които ще ме превърнат в по-добрата моя версия. Те са написани като твърдения, за да може по-лесно да повярвам в тях, а заедно с това да се превърнат в неизменна част от мен самата.

Вече не се поддавам на вечният ми глад за сладко, тестяно и всичко изкушаващо


Do not touch

И преди съм се лишавала от тази моя страст. Освен че вреди на килограмите и тялото ни, сладкото вреди и на кожата ни. Мислим си, че се чувстваме добре, но всъщност нещата стоят малко по-различно. И най-големият ми проблем е сладкото вечер. Мога цял ден, повече от 12 часа да стоя без капка захар, но вечер прибера ли се удома измръзнала и уморена, задължително трябва да си чопна я шоколадче, я бонбон … каквото намеря в шкафа.

През следващите 21 дни ще преустановя консумацията на сладко и тежка храна. Под тежка имам предвид всякакви тестени кроасанчета, бисквитки, питчици, банички и всякакви напълняващи изкушения. И за да съм честна пред вас, ще е трудно, ще е много трудно. С това целя следните неща:

  • да се науча, че не е задължително след всяко хапване да затапвам със сладко;
  • да сваля някое излишно килограмче;
  • да се пречистя от тежката храна преди Коледа, за да не ми е виновно тогава, когато опитвам от всичко сложено на масата (не ме разбирайте погрешно, това не са пости и аз няма да постя. Говоря за храна, която ме кара да се чувствам тежко.)

И тъй като всички знаем, че провалът е по-лесен от успеха и за да не попаднем в капана “аз само едно бонбонче ще си взема, то няма какво толкова да се случи” ще следвам следният принцип, в който за 21 дни предизвикателство ще си взема 2 дена “cheat”. (и само да кажа – винаги се случва нещо, когато си вземем само едно бонбонче – прекършваме волята си! ). Идеята на това да си дам два дни “свобода” е да не натоварвам съзнанието си с това, че не мога да ям дадено нещо.

За да е още по интересно и забавно и най-вече да повярвам в успеха си, ще споделям всичко, което си приготвям и поръчвам. Ще се радвам да намеря съмишленици сред вас, да споделяме рецепти и трикове, с които по-лесно да се превърнем в хора, които не посягат към вафлата след всеки обяд.

 

Имам невероятна сутришна и вечерна рутина, които правят кожата ми здрава, мека и хидратирана


Не е лъжа, че се грижа за кожата си стриктно и внимателно – почиствам грима, нанасям хидратиращ крем или серум вечер и сутрин, продуктите ми имат SPF. Но не мога и да скрия, че понякога пропускам някоя от стъпките, било то заради недоспиване или мързел. Попадайки на различни картинки в Pinterest относно грижата за кожата, особено впечатление ми правят тези, които са свързани с корейските методи. Бога ми, тези момичета използват над 10 продукта само сутрин и сигурно над 15 продукта вечер … Не мисля, че финансите, нервите ми и Сашо биха издържали на тази грижа, но реших че трябва да предприема сериозни мерки и да започна да използвам по-богат арсенал от продукти, за да придобия и стабилен навик и сияна кожа.

През следващите 21 дни ще започна да се грижа за кожата си много по-отговорно и стриктно. Ще използвам като гайд една от картинките, на които се спрях от Pinterest.

С този нов навик целя да създам рутина, която да работи освен за доброто здраве на моята кожа, а и за самочувствието, което ще дойде от самосебе си. Спряла съм се на нови продукти ( да ме пита човек защо? :D) и силно се надявам да не съжалявам за избора си.


Готова ли си да се превърнеш в своята по-добра версия още преди Коледа и да се откроиш от тълпата, като изпълниш целите си още преди започването на Новата година. Аз да и нямам търпение да видя какви ще са резултатите.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *