Pinky's Thoughts

new challenge – new me или историята за това, как започнах да харесвам себе си и това, което правя


Погледнете профлите си в социалните мрежи. Показвате ли се достатъчно? Или се показвате твърде много? Показвате ли онези неща, които ви харесват? Или смятате, че е излишно да “спамите” Instagram с това, какво ядете, какво обичате и какво ви прави щастливи.

Искам да ви кажа, че грешите. #Instagram е достатъчно голям и достатъчно ваш, за да публикувате това, което ви вълнува.

Instagram е платформа за споделяне, за обогатяване и вдъхновеие.

И да има хора, които “влизат” там просто и само за да гледат. Но има и едни други хора. Тези, които искат да публикуват снимките си, да публикуват творчетвото си, да публикуват себе си. Такива каквито са, без да се притесняват от чуждото мнение и критика … когато тя е градивна. Без да се чудят, дали “това” е твърде много или пък твърде малко. Без да си мислят, дали приличат на “големите”, тези които са общо приети за харесвани.

Тези хора сме Аз, Ти и дори момичето, което изглежда толкова сигурно, когато публикува своя outfit.

А може би и тя не е била сигурна, когато е избрала точно този кадър, когато е избирала филтъра за своята снимка. Видяла е недостатък по кожата си, чак след като е натиснала бутона “Share”. Но никой от нас дори не е забелязал това. Кликнали сме върху <3 и сме оставили коментар (важно да оставям коментар, когато нещо ни харесва), защото сме видяли смелостта, видяли сме стила и сме се припознали точно в това момиче. Помислили сме си, че искаме точно таква снимка, на онзи пейзаж там до офиса, рано сутрин.

И ето тук идва момента на истината.

Защо не правим тази снимка? 
Защо си мислим, че няма да се хареса?
Защо се ограничаме?
Защо се притесняваме за нещо, което е създадено да бъде разтоварващо и забавляващо?

Та нали това е целта на платформата. Да показваме себе си и това, което ни вълнува. Аз лично нямам логичен отговор на тоз въпрос.

Моето ново #предизвикателство е създадено точно за нас. Тези, които се притесняваме да се покажем. Тези, които се чудим, дали е правилният момент да качим това стори или да публикуваме тази снимка. Тези, които си мислим, че е твърде много или твърде малко.

И тъй като три месеца от новата година изминаха, а аз все още не съм изпълнила някои от поставените цели, правя това предизвикателство. За мен и вас, за тези които искам да бъдем по-добрата версия на самите себе си. Както вече знаете от предишното предизвикателство (#bulgariannovemberchallenge) и тук ще използваме хаштаг, който да събира всички наши смели снимки на едно.

#новоазпрезаприл

За да бъдем консистентни и редовни в публикуването на снимките съм направила темплейт с теми за различните дни. Те са малко по-лични, но все пак забавни и целящи да ни провокират и да ни извадят от комофртната зона. Ще се радвам да споделим историите си, да разкажем какво ни е притеснявало, когато сме се чудели, дали това е правилната снимка и какво се е променило, когато сме я публикували. Всеки понеделник темата е една и съща. Идеята е да споделим прогреса си през седмицата и дали се чувстваме по-уверени в себе си. В края на предизвикателството се очаква да бъдем по-сигурни и най-вече да харесваме това, което правим и което сме. Да не се притесняваме да се показваме, такива каквито сме – НЕидеални, защото именно в това се крие уникалността ни.

Пролетно предизвикателство

С мен ли сте?


Follow my blog with Bloglovin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *