Pinky's Thoughts

#новоазпрезаприл vol.2

Април вече няма да е същият и то само защото преди една година стартирах снимковото предизикателство #новоазпрезаприл. Ако не знаеш, за какво става на въпрос – не се притеснявай, в редовете по-долу подробно разказвам за идеята на този мой много, много любим проект.

#новоазпрезаприл 2019

Преди една година (2019) вече имах блог и се опитвах да развивам своя инстаграм профил, но освен да пиша за комерсиални неща и да публикувам снимки на красивата ми закуска или “небрежно” разпилените ми гримове, общо взето разнообразие липсваше. Исках да показвам повече от себе си, коя съм и аз и кой всъщност седи зад името @my.pinkylife.

След успеха на #bulgariannovemeberchallenge през 2018, реших, че отново мога да опитам със снимково предизикателство, но наред с това, не просто да публикувам(е) снимки на дадена тематика всеки ден, а да преобразим себе си в нови хора, тези които искаме да бъдем, но по-някакъв начин все не ни стиска да се покажем и да заявим на света – Това съм аз!

Много пъти съм искала да споделя своя снимка на профила си, просто ей така, но наред с това идваха и стотиците хиляди притеснения – добре ли изглеждам, не съм ли дебела, ами този Background, за какво им е на хората да ме гледат мен и муцуната ми, какво им давам. Ами всъщност след време разбрах, че моят образ може “даде” доста повече от един добре аранжиран, но безсмислен кадър.

Мога да дам пример, и не само защото съм нещо повече от някой друг, даже напротив – всички сме равни пред алгоритъма на Instagram :D, но мога да дам куража на много други като мен, които се притесняват от X,Y или Z. Мога да им покажа, че не трябва да се крием зад черупките си и да се притесняваме да кажем на глас, кои сме, какво искаме, за какво мечтаем и какво ни тревожи. Защото аз бях там и знам, какво е…

По долу може да видите различните теми, през различните дни от април. Всеки 7 ден започва с “Аз съм”. И аз не правя изключение и започвам с имената си, но дали е само това, дали не съм нещо повече от просто Поля. През различните периоди на месеца следим нашата градация и откриваме, какво повече сме от просто име и професия.

Останалите теми… ами те са просто разкриващи характера ни, разкриващи копнежа и желанията ни, мечтите, а и просто теми, които да направят избора ни за снимка през деня по-лесен. Желателно е да показваме себе си, такива каквито сме, а не каквито обществото иска да бъдем. Нека се вдъхновим заедно и нека покажем, че не сме сами, в това или онова. Нека открием ново вдъхновение, приятели и не спираме да забавляваме и този път, а накрая на месец Април се радваме на новото Аз, още по-смело. <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *