Pinky's Thoughts

Да се срещнем със: Sparkle Цвети в “The little things”


С настъпването на новата година реших да дам малко свежа глътка въздух в блога с нова рубрика. А именно – ще ви запознавам с момичета, които освен, че са много готини и имат какво да споделят с всички нас, преди всичко те са обикновени и работят, но се различават с едно – знаят какво искат и се борят за него. Наред с това, всяка седмица ( ДА! ще се опитам да бъда редовна ) ще посещавам ново или любимо място за хапване в София, а за капак, даже ще изказвам и мнението си, като съпоставям основните компоненти – вкус, цена и изживяване като цяло. С мен ли сте?


В пилотната статия на “Да се срещнем с” ви представям моя приятелка, а и отскоро вече блогър – Цвети.
Сигурно се питате, защо реших да ви запозная точно с нея? На първо и може би най-важно място е нейното виждане за живота, а то много, много се доближава до моето – да говорим по-малко и да действаме повече. И ако се замислим, кога за последно предприехме онази стъпка, която толкова много искахме и желаехме, а в същото време обмисляхме и премисляхме … ( Евала на тези, които четат и всъщност са я предприели – оставете коментар 😉 )

Sparkletales

Цвети разказа малко повече за Spakletales и защо всъщност е избрала това име. Sparkle – за може би малко е ясно, но тя е привлечена от всичко бляскаво в живота. И да, ако видите нещо блестящо в магазина или на фийда в Instagram – не забравяйте да ѝ го споделите :). Tales – тук вече идва същността, а именно историите, които тя разказва са малко по-различни от често срещаните. Нейната мисия и виждане е да представя нещата, такива каквито са и за които не се говори много в “нашите среди”. Непосредствено преди Коледните и новогодишни празници тя представи своето виждане за доброволчеството и благотвореителността ( пълния текст към статията може да прочетете тук ). За разлика от много, Цвети не брои последователите в Instagram и Facebook – тя цели текстовете и мотивацията, която открива в младото поколение да стигне до повече читатели.

Говорейки си за блога и нещата, които се случват около всяка една от нас поръчахме по една пилешка супа за стомаха, а някои и греяно вино за душата. (за супата и другите вкусотийки съвсем скоро – повече 😉 )

Gluehwein

Може би ще се изненадате, но знаете ли че в днешно време все повече млади хора се записват на народни танци. Цвети е една от тях и ми сподели, че именно това я е накарало да заобича народната музика и всеки път, когато чуе български фолклор, нещо в нея да трепти. А защо и как се е решила да започне, след като не е харесвала неравноделния такт – била е канена на сватба … Ех добре, че са българските сватби, та да се докоснем до нашенското. Нещо, което страшно много харесвам в нея е любовта ѝ към книгите. Сподели, че от гимназията насам не е спирала да чете и мисля, че това е един от тези примери, които трябва да последваме. Интересен факт е това, че ако прочете книга, която е заснета – не гледа филма по нея. “Така представата и образа, който съм изградила, ще се загуби” Има логика, не мислите ли?

Друг интересен факт за блестящия герой на тази статия е това, че пости. Все по-често забелязвам млади хора да постят. Днес за първи път разбрах нейната гледна точка, а именно че това е моментът, в който човек, може да пречисти организма си от всичко вредно и най-вече тежко, което консумира – мазни меса, мляко, сладко.

Do you want some cake?
Yes, please!

Може би не знаете, но с Цвети се познаваме от университета. Завършихме една специалност, а сега гордо може да заявим, че сме от момичетата, които работят това, за което са учили. Да освен хобитата, тя работи. А кога намира време за блога – вечер след работа, до посред нощите. ( Дайте ѝ лек за безсъние 😀 )

Питах Цвети нещо, което ме вълнува при всеки, който е създал свое блог местенце и следва своя път: “Притесняваше ли се от нещо в началото?” Това, което тя ми каза е, че като всеки един нормален човек се е чудила, дали стилът и на писане и темите, които засяга са достатъчно добри. За второто колебанията все още съществуват ( при кой ли са изчезнали? ), но за първото – менторът от сайта, в който тя е публикувала първите си статии е бил препъни камъчето, този страх и притеснение да изчезнат и днес да бъде уверена в текстовете, които представя пред света.

Believe in yourself

А знаете ли, за една от тези статии, бях изключително шокирана – “Козметиката, която не ни е необходима”. След като я прочетох, бях готова да пиша контра статия. Чудих се как да ѝ обясня, че не е баш така както си ги мисли тя и да я убедя в обратното, но Цвети сподели, че обича да прекарва времето си в други дейности, вместо това да се гримира по 30мин. И всъщност имаше право. Все пак продуктите, които са must за нея – спирала на Loreal и вечният Coco Mademoiselle.

В края на тази статия се надявам да сте намерили и преоткрили ентусиазма и мотивацията на Цвети, така както ги виждам аз. Тя остави Новогодишно пожелание за читателите на mypinkylife:

“Пожелавам на всички през новата година да намерят онова нещо, което ги кара да се чувстват щастливи и пълноценни. Най—важното след като го откриете е да не се отказвате от него когато срещнете трудности. Такива винаги ще има и добре, че е така, защото те са тези, които ни бутат напред и ни помагат да се развиваме. Всяко велико нещо започва с малки крачки, време е да ги направите и вие!”


Може да откриете Цвети в Instagram тук, а във Facebook – тук

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *