Pinky's Thoughts

БеГе Инфлуенсърство

Речено сторено и ето след дълго отстъвие тук най-сетне намерих нещо, за което да пиша и да ме вълнува истински. А имено темата инфлуенсърство… и по-скоро може би инслурнсърството в България.

В този текст няма да има красиви снимки или вълнуващи истории, а мнението ми такова, каквото е, родено от постоянно скролване във фийда и целодневно гледане на сторита ( не го правете, изцяло губене на време е това 😉 )

За тези от вас, които вече са видяли публикацията в профила ми, знаят горе долу, какво ще споделя. За тези, които са я пропуснали – слагам снимка с линк ( може би единствената за тази статия )

Та по същество – както споделих и в самата публикация все по-често близки мои, но далеч от инстаграм средите ме питаха, какво се случва там, жъна ли успехи и все подобни въпроси. Аз отговарях с еднозначното “Емии, какво да става, снимам си за кеф, публикувам си за кеф, който намери нещо полезно – само може да ме радва” И това е самата истина – самата аз загубих мотивация да правя неща в името на това да имам висок engagement rate, да събера определен брой харесвания и гледания и Слава на Бога, защото повярвайте ми няма нищо по-грозно от това да се влияем от едни цифри …

Междувременно обаче продължавах да гледам момичета, които с цената на всичко, публикуват щяло и не щяло, рекламират всичко що им се предложи, та барабар с това, самите те търсят контакти за колаборации и ЗАЩО? В моите очи това беше нещо като ” Емммм нямат ли какво друго да споделят освен тази чанта/крем/чорап/чиния/храна?” Мислех си аджеба (тази красива БеГе дума), бихме ли си купили всички тези неща, ако си плащахме сами за тях или не са изпращани те като подарък или така модерното pr пратка? В повечето случаи в главата ми се въртеше отговор НЕ…. Звучи някак заядливо и сякаш завистливо и може би е така, може би завиждам – не знам …. не го споделям така както в главата ми. Хваща ме яд, че реално не виждам нищо истинско и нищо, което да ми повлияе в избора на даден продукт/бранд/услуга.

Та си викам “Абеее я аз да седна и да я разчовъркам тази тема”. Дори и с цената на това да загубя последователи, да получа хейт или каквото и да е, това е моето мнение и аз имам право да го изразя. Яд ме е, че Instagram пространството се напълни с момичета, които споделят и тагват, за да получат … а не за да дадат… разбирате ме какво имам предвид, нали? 😉

Мисля да спра до тук и се надявам да съм ви дала хляб за размисъл. Ще се радвам да отговоря на всяко едно ваше съобщение по темата, дори и да не сте съгласни с моето мнение. Гледните точки са толкова, колкото и хората, които четат този текст и крайно време е да се научим да ги зачитаме.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *