Beauty

Българското чудо: Youthiful Hydrate me Serum


През последната година на българския пазар ( дай Боже скоро и извън границите на страната ) се появи продукт, който тотално преобърна представите за натурална козметика. Малкото чудо, серумът Youthiful е нещото, което всяко едно момиче, та според мен дори и момче трябва да притежава. Той е приятен на аромат, нежен към кожата и до сега ми е помагал в няколко ситуации, без дори да съм търсила и очаквала някакъв специфичен ефект.

Hydrate me 2 Step

Интересът ми към бранда се появи още преди самото лансиране на програмата HYDRATE МЕ 2 Step. Страницата в Instagram ( виж тук ) бeше изпълнена с изключително красиви и естетически изпипани кадри, актуални и в същото време подходящи. Преди още да знам, за какво иде реч, знаех, че ще е нещо голямо, нещо епично и нямах търпение да разбера какво точно залсужава, този така напиращ в мен интерес.

Youthiful box

Ако трябва да бъда честна след като продуктът видя бял свят,  нямах търпение да се сдобия с този така интересен комплект – чай и серум, хидратиращи отвътре и отвън. Звучи cool? И със сигурност е! Първите ми впечатления бяха изключително позитивни – страхотен сайт, страхотно описание, страхотни опаковки. За тези от нас, които се бяхме включили в мейл листа предварително имаше и отстъпка ( до колкото си спомням ).

#teamyouthiful

Единственото, което ми пречеше да го купя е високата цена. Тогава двата продукта можеха да се закупят единствено като комплект за 89лв. Като една истинска българка, която не може да се довери на продукт, за който не е прочела и един ред,  въпреки отстъпката, нямаше как да дам тези пари. Погледнато сега, комплектът отново ми се струва скъп. За щастие двата продукта вече могат да се купуват отделно и това прави нещата доооста поносими за бюджета. Аз бях ощастливена да се сдобия с програмата Hydrate me 2 Step от Giveaway във Facebook. Едно обаче е сигурно – съжалявам, че не съм си закупила това малко чудо по-рано.

Четейки все повече отзиви от клиентки на продукта, имах изградена представа за самият серум и горе долу предполагах какво мога да очаквам. Това, на което държа, когато използвам комзетика за лице е хидратацията. Не обичам да чувствам кожата си суха и опъната ( да знам, че между дехидратирана кожа и суха кожа има разлика, но идеята в случая е една и съща ). Серумът се използва в комбинация с вода. Лично аз използвам повече серум и по-малко вода, ако търся по-дълбока хидратация. Така правя предимно вечер(около 8-9 капки по цялото лице). Остатъчното усещане е леко мазно, но според моите виждания със сигурност недразнещо. Сутрин използвам серума с повече вода(около 4-5капки по цялото лице). Така лицето ми е хем хидратирано, хем сияйно. Истинска прелест.

Hydrate Me Serum

Убедих се в действието не серума преди една седмица, когато за моя зла участ започна да ми се появява подкожна пъпка. Точно в зоната между носа и горната устна. Усещането беше болезнено, а аз като човек, който няма пъпки, нямах нищо под ръка, с което да се опитам да излекувам тази напаст. Реших да третирам мястото със серума.. знаех, че няма да ми навреди, но не предполагах кооолко много ще ми помогне. След точно две нанасяния, кофти подутината започна да се прибира, зачервяването изчезна напълно, а спомена за подкожната пъпка се изпари. Пишейки статията и опипвайки мястото искам да кажа, че пъпката вече не съществува и серумът действа на 100%.

Друг положителен ефект на това малко чудо открих, след изтискване на кофти черна точка. Беше страшно дълбока и съответно предизвика зачервяване на мястото. При използване на серума, за точно една вечер ефекта беше WOW. Мястото, на което се беше появила малко лимфа, след почистване на пората се беше затоврило, зачервяване нямаше и отново беше готово за слънчеви лъчи.

Осезаема разлика след използването на серума видях и при получаването на алергична реакция по време на последното ми прибиране в Албена. От различните растения там получих невероятно изсушаване в зоната около очите + болезнен сърбеж. Единственото, което ми помагаше до сега бяха изкуствените сълзи, но за нежната кожа в тази зона – така и не намерих лек, докато разбира се не реших отново “съвсем случайно” да използвам серума, който носех неотлъчно със себе си. Сухотата се облекчаваше моментално и със сигурност неприятното усещане ставаше много по-търпимо.

Серумът действа и това със сигурност не е платена реклама. За цената от 65лв получавате продукт, който е икономичен, мирише приятно и наистина действа положително. Опаковката е стъклена, което я прави стабилна.

Hydrate Me Herbal Tea

Другата част от програмата HYDRATE ME 2 Step се състои от чай, който е предназначен да хидратира отвътре. Още с отварянето на опаковката, усетих аромат, който със сигурност потвърждаваше, че чаят ще бъде приятен на вкус. Много мразя чайове, които миришат уникално, а когато се запарят имат вкус на вода … просто вода … Този обаче не е такъв. Първата доза приготвих под студена форма, тъй като беше много топло и нямах желание да пия горещи напитки. (Рецепта може да намерите в техния Блог – тук.)Това, което не ми хареса беше силния лимонен вкус. Но с повечко мед и парче вкусен пай, нещата бяха балансирани. 🙂 Като цяло съм фен на кафето и чайовете не са ми сред любимите напитки, но от миналата година всячески се опитвам да пия повече от тях. Тази есен и зима ще заложа на този чай и се надявам да остана отново приятно изненадана от ефекта, който обещава.

Hydrate Me Herbal Tea

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *