Beauty

Как почиствам грима си?

От скоро гримът отново се превърна в неразделна част на моето ежедневие. Не го правя за да прикрия несъвършенства или за да стана по-хубава – просто се харесвам с грим. Не смятам, че съм бюти гуру, а не го и твърдя, но живо се интересувам от тенденциите в тази тематика.

Едно от най-важните неща обаче, които знам за гримът е, че неговото почистване е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Без значение дали сме били на парти, вечеря с приятели или сме уморени от дългия работен ден, винаги трябва да почистваме кожата си. И като казвам почистваме, нямам предвид просто да изплакнем лицето си с вода, а да обърнем специално внимание. Най-вече за да не се налага да ползваме грим за да прикриваме нещо след време…

Всички знаем, а може би не си признаваме, колко досадно е заставането пред огледалото в банята, мокренето и цапането (поне на мен ми е). Ето за това споделям с вас, моите трикове, с които направих тази така неприятна задача, малко по приятна.

Makeup Removal
 • Почистващи продукти във всяка стая

  От както поставих във всяка стая по няколко тампона и почистващ продукт или мокри почистващи кърпички, нещата станаха много по приятни. Докато гледам телевизия, почивам на дивана или просто не ми се ходи до банята – вземам тампон и мицеларна вода и работата е готова. Единственият недостатък е, че трябва да имате кошче наблизо, за да изхрълите зацапаните тампони след това.

 • Двуфазен почистващ продукт

  След като отново започнах да нося спирала и сенки, за очите използвам двуфазен почистващ продукт. Бих казала, че няма по-добро средство за почистване на тази зона. Лично аз въобще не харесвам черните остатъци по долния клепач рано сутрин. Това беше и причината да преустановя носенето на спирала. Този тип продукти са по-мазни от обикновената мицеларна вода и имено за това са толкова ефикасни. Притискайки напоен памучен тампон до окото, няма нужда от излишно тъкане и въртене. Спиралата се разгражда сама, като магия. Продуктът, който ползвам е на Clinique. Не оставя мазно усещане връху кожата, но определено е скъп.

 • За останалата част на лицето ползвам обикновена мицеларна вода или мицеларни почистващи кърпички – зависи от стаята, в която се намирaм. По време на път предпочитам да нося кърпички, тъй като са много по-удобен вариант. Залагам на тези от Nivea, тъй като са деликатни, меки и ухаят много приятно.
  Почистващи мицеларни кърпички на Nivea

  Мицеларната вода, която купих съвсем на скоро е на La Roche Posay. Опаковката е огромна – 750 мл, но цената беше невероятно изгодна 24,99лв от аптеки Ремедиум. В момента на онлайн магазина им даже има 10% намаление. Лично аз винаги купувам продуктите си с намаление и проверявам, къде цената за избрания от мен продукт е най-изгодна, дори и точно в този момент да нямам нужда от него. По този начин никога няма да изпадна в ситуация, че някой продукт е свършил, а аз не съм си го заменила и в същото време знам, че съм спестила пари.

  Мицеларна Вода La Roche Posay

  Измивен гел и почистващо мляко, Yves Roche
 • По време на душ, задължително използвам и измивен гел. Този на Yves Roche e много приятен, защото не оставя кожата суха, почиства замърсяванията добре и няма специфичен аромат. Веднага след това използвам и почистващо мляко от същата серия, с което допочиствам и хидратирам кожата.

От личен опит мога да кажа, че след като започнах да почиствам лицето си редовно и то без да използвам безумно скъпи продукти, кожата ми е много по мека, хидратирана и сияна. А това е предпоставка и за по-малко грим. Какво по-хубаво от това?

Нека не забравяме, че хубавата кожа изисква грижи, а това е най-малкото което можем да направим за нея, за да изглежда тя свежа и подхранена. Защо да я лишаваме от това?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *