Pinky's Thoughts

Любими мобилни приложения – healthy and balanced lifestyle

Все повече започвам да ви споделям за това, какво ям и как спортувам. Редно е да издам и моите малки помощници – любимите мобилни приложения, с които здравословното и вкусно вървят ръка за ръка.

Sweatcoin

Хората сме устроени така, че за всяко нaше действие искаме отплата. В работата получаваме заплата, за съществуването си ( разбирайте рождения ден) – подаръци, а в спорта – награди. Sweatcoin е мобилно приложение, което отброява крачките ни и ги конвертира във валута, срещу която може да си закупуваме различни неща.

Има много големи награди – екскурзии и техника, но за тях си трябват стотици хиляди милиони(…) крачки. За по-дребните – абонамент за различни мобилни приложения, безчижни слушалки или бижута – “цената” е доста поносима. Има дневни бонуси, които увеличават нашия баланс. Това може да се случи като поканите приятел. (За това оставям моя линк тук –
https://sweatco.in/i/polly590124 Надявам се да ме подкрепите 🙂 ) Какво по-хубаво от това – ходим и печелим.. е разбира се не пари, но “монети”, които ни мотивират да направим още повече крачки.

8Fit

Това приложение си закупих благодарение на swaetcoins, които бях събрала. Сега имам 3-месецечен безплатен абонамент и безкраен източник на интересни рецепти. Самият app се отнася до цялостния healthy lifestyle на човек. Там може да намерим различни видове тренировки, съвети за медитация и добър сън, рецепти и дневник, в който да отбелязваме движението си и приетата храна.

Моята любима секция е Meals, където след подробна анкета за предпочитанията ми получих хранителен режим с готови рецепти и предложения. Приложението ми предоставя идеи на дневна и седмична база, като има опцията да изготви списък за пазаруване. За мен това е най-добрата функция и си я използвам с голямо удоволствие. Предоставеният режим не е строг и ако в определен ден не ви се яде посоченото ястие, винаги може да го замените с друго, което да е също толкова вкусно и питателно.

Tasty

Кой не е чувал и виждал видеата на Tasty? С радост установих, че имат мобилно приложение, където мога да намеря всички апетитни и вкусни рецепти. Винаги когато имаме гости – прибягвам до Tasty, а в ежедневието си го използвам тогава, когато имам конкретен продукт, но не мога да измисля как да го приготвя. Имате жълтъци, но не искате да ги изхвърлите – Tasty винаги има готини предложения.

My FitnessPal

И тук като 8Fit има дневник, в който човек може да проследи движението, приетата храна и дори количеството изпита вода. Използвам това приложение за лесното пресмятане на калориен прием. За моя най-голяма радост (почти) всяка храна може да бъде сканирана посредством баркода си, което прави намирането ѝ много по-лесно. Доста често въвеждам цели рецепти, които автоматично изчисляват калорийните стойности на една порция. Убедена съм, че с подобен режим на въвеждане на приетите калории – добрите резултати няма да закъснеят.

В началото, всичкото това мерене и отбелязване е наистина трудно и досадно, но осъзнах, че в много от случаите, когато съм си мислила, че хапвам нещо малко или леко, то всъщност е било истинска калорийна бомба.

FitBit

За рождения ми ден получих подарък спортна гривна FitBit, та за това използвам конкретно това приложение. С него следя крачките, активността, сърдечния ритъм и съня си. Всяко едно от изброените е пряко свързано с постигнаето на поставените от мен цели. Когато видя, че съм ходила малко – не използвам градски транспорт. Когато сънят ми не е качествен – променям рутината.

Препоръчвам носенето на подобен тип гривна, ако сте активно спортуващ или искате да постинете добри резултати. Пазарът предлага разнообразни модели, които дори и с базови функции ще ви свършат страхотна работа.

Календар

Колкото и странно да звучи, календарът е мой верен приятел в планирането на тренировките ми. Като активно спортуваща държа да планирам всяко едно мое посещение в залата, защото знам, че по този начин съм поела ангажимент пред себе си. Нямам оправдания и право на отказ. Като човек изградил навик да спортува преди 4 години, бих казала, че това бе най-ефективният работещ модел. Не е приятно да организираме деня си около посещението на залата, но за да сме последователни и за да не се откажем – това е изпитан и работещ метод, който създава трайни навици.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *