Pinky's Thoughts

5 съвета за свеж старт на деня

Винаги съм се чудила и най-вече възхищавала на хората, които стават сутрин преди навитата за 7ч. аларма – тренират, закусват, къпят се, четат книга или слушат любим podcast, правят абсолютно всичко, що може да си представи един човек, че може да свърши за цял ден и тамън да погледнат часовника и вече е станало 8:30 – време за работа …. 😀

Виждайки подобни хора, най-вече по филмите и музикалните видеоклипове разбирам, че тези ситуации са абсолютно невъзможни. Сутрин snооze-вам до последно, отлепям очи бавно и се надявам да се е случил апокалипсис, заради който не е необходимо да ходим в офиса. Уви – това беше възможно само когато си ученик и някой се е обадил да обяви бомбена “атака”, защото не е учил за контролното по география.

alarm clock
Snooze-вате ли ?

Ако трябва да съм честна в краткия ми 27 годишен живот помня един единствен момент, когато ставането сутрин не беше мъка – нямах аларма, не бързах за никъде и даже закусвах (да онези мега гига яки закуски, които ви показвах в Instagram миналата година). Не знам как бях стигнала до този върховен момент – просто се беше случило и знаете ли какво? Чувството беше уникално. Нямаше го моментът, в който чакаш петък или пък мрънкаш безпричинно.

Все още търся правилния път, по който да се върна към това усещане и мисля, че съм го открила, но за да не бъда тотален егоист, ще ви споделя нещата, които правя и следвам, за да бъде сутринта ми позитивна и изпълнена с възможно най-малко негативни мисли.

Създайте очакване

Всяка вечер се опитвам да заспя с мисълта, за поне едно хубаво нещо, което ще ми се случи на следващия ден. Дали това ще е да видя любим човек, да си купя нова книга или пък да посетя ново място – няма никакво значение. Важно е да намерим “нещото”, за което да станем рано сутрин с трепет в корема. Ако пък такова събитие не предстои – създайте го. Обадете се на приятелка, която не сте чували дълго време или пък отделете вечерта само за себе си. Мислейки си, че нещо вълнуващо предстои, събуждането е някак по-лесно и приятно, а денят изпълнен с очакване. Доказано е, че именно то е много по-вълнуващо отколкото достигането до крайната цел.

Подгответе всичко от вечерта

blue jeans, white sweather, glasses

Подгответе дрехите, чантата и обяда си от вечерта. Изключително досадно е това да застанеш пред гардероба и да се чудиш 15мин., как да се приведеш във вид, а накрая да облечеш обичайнте дънки и последната чиста тениска. Така с 30мин. подготовка от предната вечер си спестявате бързането сутрин, а от това по-негативно според мен няма. Стартът на деня трябва да е спокоен, така настронието ви през целия ден ще се запази такова, а това няма как да не повлияе положително на всички и всичко около вас.

Отметнете една от задачите си още от сутринта

notes with tasks and pen

Няма нищо по удовлетворящо от това да поставим тикче до една от задачите, които сме записали за деня. А колкото повече тикчета, толкова повече кеф 😀 Започнете деня си с нещо леко, което знаете, че няма да ви натовари, но в същото време ще ви накара да се чувствате доволни от себе си, че сте го отменали и може да продължите напред със следващите поред в листа. Лично аз започнах да си помагам с част от домакинскта работа – зареждам пералнята или изпразвам миялната. Изборът е изцяло ваш 🙂

Направете нещо хубаво за себе си

berries bowl with oats
Коя е любимата ви закуска?

Това да се грижим за себе си е една от най-големите предпоставки да се чувстваме удовлетворени и щастливи. Всяка сутрин обръщам специално внимание на външния си вид, така започвам деня с усмивка, защото изизайки от входната врата знам, че съм направила нещо хубаво за себе си, нещо което ще ме накара да се чувствам по-добре, а това се забелязва от околните и така отношението им към мен става някак по-приветливо. Тренирайте, отделете време за грижа за кожата и грим или просто си направете здравословна закуска, а защо не и трите – всяко едно от изброениете ще приповдигне духа ви и ще ви накара да се чувствате по-добре. А от това по-хуабво няма!

Мечтайте

Мечтите са безплатни. Защо да не се възползваме от това. Седнете с лист и химикал и просто се отдайте на мига. Мечтайте за следващото екзотично пътуване, за вечерята, която ще приготвите на половинката или просто за светлото бъдеще. Визуализирайте ситуациите, усетете евентуалните емоции и се отдайте на усеащнето. Правете го ежедневно, правете го постоянно, казват, че работи… и май наистина е така. <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *